Valmentajat ja Ohjaajat

Syysykauden 2017 strattikoulutus ja aloitustapahtuma. Lähes kaikki ohjaajat ja valmentajat paikalla

OHJAAJAT
Seurassa on ammattivalmentajien lisäksi  noin 50  tuntiohjaajaa/valmentajaa. Seuran kaikki ohjaajat ovat suorittaneet vähintään Voimisteluliiton ohjaajan Startti-koulutuksen ja vastuuohjaajat Voimistelukoulu-ohjaajan koulutuksen sekä monipuolinen harjoittelu (nykyisin Laadukas Lasten- valmennus) koulutuksen. Kaikki ohjaajat suorittavat tai ovat jo suorittaneet Vastuullinen valmennus- verkkokoulutuksen

Seuran koulutetut valmentajat ja ohjaajat kokoontuvat säännöllisesti seuran omiin koulutuksiin.
Kaikki seuran vakituiset työntekijät ja tuntiohjaajat ovat osaavia, sitoutuneita ja motivoituneita työssään.

Seuralla on yhdessä 6 muun voimisteluseuran kanssa Voimisteluliitton I tason koulutuslisenssin, joka  parantaa seuran ohjaajien mahdollisuutta koulutuatua. 

Seuran valmentajien ja ohjaajien toimintaa ohjaa seuran

TOIMINTAKÄSIKIRJA


Ohjaajan ja valmentajan polku VOIMISTELULIITTO

Seuran toimijoiden esittelyjä


Pirkko Haapala, seuran toiminnanjohtaja ja päävalmentaja

Seuran toimintaa ohjaa päävalmentaja Pirkko. Hän on  yksi VSK-U:n perustajajäsenistä ja on pyörittänyt seuran toimintaa nyt jo yli 20 vuotta. 

Pirkolle tärkeää työssä on olla ahkera ja tehdä  tarvittaessa ihan mitä seurassa tarvitaan, vaikka siivota salien vessoja. Kaikki työ mitä seurassa tehdään on tärkeää. 

"Hyvällä, positiivisella ja kannustavalla asenteella ja tavalla tehdä töitä pääsee aina pitkälle. On tärkeää omalla esimerkillä luoda postiivista asennetta ja aktiivista työotetta. Tavoitteiden saavuttamiseksi on tehtävä työtä, mutta lopulta tulos ei aina ole niin tärkeä kuin se matka, jota teet"

Koulutus: ammattivalmentaja (VEAT) 2003, urheilujohtamisen erikoisammttitutkinto (JET) 2005, FIG Academy II taso. 2016 FIG III taso Muut koulutukset: fysioterapautti 1988, lymfaterapia 1996, Bobat-tutkinto 1997, kinesioteippaus 2011 ym muitan fysioterapia alan koulutuksia.

Pirkko toimii Voimisteluliitossa lajitaidon II  ja III tason kouluttajana. Pirkolla on naisten telinevoimistelun kansainvälinen tuomarikortti ja hän kuuluu naisten telinevoimistelun Lajiryhmään vastuualueena erityiseti lajin koulutustoiminta. 

Pirkko on ollut Suomen Ammattivalmentajien hallituksen jäsen vuodesta 2005  ja nykyisin yhdisyksen varapuheenjohtaja.
Hannele Yläranta, harrastekoordinaattori

Hannele toimii VSK-U:n harrastekoordinaattorina, ohjaten, kehittäen ja suunnitellen seuran harrastetoimintaa.  Hannele toimii seurassa I tason ohjaajakouluttajana Startti- Voimistelukoulu ja Laatua lasten liikuntaa koulutuksissa.

Hannelelle tärkeää työssä on: 

Koulutus: Liikunnan Ohjaajan AMK, , NTV lajitaito II.Hannele on peruskoulutukseltaa sosionomi. Hannele on aiemmin työskennelyt varhaiskasvatuksessa

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Samu Gråsten, harrastevastaava pojat ja Parkour

Samu ohjaa poikien harrasteryhmiä ja vastaa Parkourista seurassamme. Samu on mukana kehittämässä ja suunnittelemassa seuran harrastetoimintaa. Seurassa Samu huolehtii puhelinpäivytyksestä arkisin ma-to klo 10-13 0503661233.

Samulle tärkeää työssä on:

Koulutus:


Vilma Matinen, NTV valmennusvastaava

Vilma  toimii seuran Naisten Telinevoimistelun kilpapuolen vastuuvalmentajana ja on aktiivisesti kehittämässä seuran  toimintaa kaikilla osa-alueilla. Kilpapuolella Vilman valmennusvastuulla on Suomen Voimisteluliiton valmennusryhmiin kuuluvat urheilijat mukaanlukien seuramme maajoukkueurheilijat. 

Vilmalle tärkeää työssä on: "Minulle on tärkeää kehittää  seuramme toimintaa jatkuvasti. Valmentajana pyrin olemaan määrätietoinen ja kannustava. Haluan pyrkiä auttamaan urheilijoitani saavuttamaan henkilökohtaisen parhaan tasona. Voimistelijoiden pitää saada nauttia harjoittelusta ja työnteon tulee olla tarkkaa sekä periksiantamatonta. Jokainen urheilija on erilainen ja tästä johtuen pyrin valmentajana toimimaan kullekin urheilijalle parhaalla mahdollisella tavalla." 

Koulutus: Liikunnanalan ammattitutkinto, FIG level II valmentajakoulutus, NTV lajitutkinto (tasoIII)

Jessica Honkanen, NTV-kilpavalmentaja, PV/tanssi valmentaja

Jessica toimii seuran tyttöjen kilpapuolella valmentajana vastaten kaikkien kilparyhmien perusvoimistelusta sekä tanssinopetuksesta. Jessica vetää myös seuran harrasteryhmiä ja on mukana seuran toiminnan kehittämisessä. 
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Koulutus:  Valmentajan ammattitutkinto 2020

Fanny Hopia, Team Gymin vastuuvalmentaja

Fanny vastaa seuramme Team Gym joukkueista ja kehittää TG toimintaamme yhdessä muiden valmentajien kanssa. Fannyn vastuulla on kaikkien seuramme joukkueiden valmennus ja hän tukee nuorempia ohjaajia työssään.

Fannylle tärkeää työssä on: "Minulle on tärkeää voimistelijoiden ja valmentajien, välillä vallitseva yhteistyö- ja vuorovaikutussuhde. Valmentajana  haluan olla helposti lähestyttävä ja urheilijoille läsnä ja tukena myös muuten kuin treeniasioissa. Joukkueena onnistuminen edellyttäää sen jokaisen jäsenen, voimistelijoiden ja valmentajien, välillä toimivaa vuorovaikutusta ja jokaisen  yksilön panostamista yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi."

Koulutus: Fysioterapeutti, Lajitaidon peruskoulutus sekä 3. tason tuomarikoulutus (TG) ja lajitaidon II tason koulutus

Seuran Suomen Voimisteluliiton kouluttamat tuomarit:

Naisten telinevoimistelu:

  • KV - Pirkko Haapala, Janita Karhu
  • 4. taso - Jessica Honkanen
  • 3. taso -  Emilia Immonen 
  • 2. taso - Nelli Peltonen


TeamGym:

3. tason tuomarit, Tiia Alakotila, Riina Mustonen ja Fanny Hopia