Naisten telinevoimistelu (NTV)

 

VALMENNUSJÄRJESTELMÄ

Seuran uuden valmennusjärjestelmän tavoitteena on tarjota entistä laajemmin erilaisia mahdollisuuksia harrastaa voimistelua kilpaillen. 

Huippu-ryhmät ovat huippu-urheilijoista tai huippu-urheiluun tähtäävistä urheilijoista koostuvia ryhmiä.  Koemme tärkeäksi tarjota mahdollisuuden huippu-urheiluun seurassamme seuran kasvateille lähellä heidän omaa kotiansa. Menestyksekäs ura voimistelun parissa ei voi olla kiinni asuinpaikasta.

Kilparyhmissä harjoitellaan tavoitteellisesti kohti liiton valmennusryhmiä sekä kilpalinjan ja maajoukkuelinjan ylempiä luokkia. Tavoitteena on luoda polku tavoitteelliselle kilpaurheilulle, joka antaa eväitä ja energiaa muuhun elämään. 

Treenikilparyhmissä harrastetaan samalla kilpaillen. Treenikilparyhmät ovat tarkoitettu kaikille, jotka haluavat harrastukselleen lisää sisältöä kilpailemisen kautta. Treenikilparyhmissä kilpavoimistelu ei tarkoita tinkimistä muista vapaa-ajan aktiviteeteistä.  

Seuramme kaikkien kilparyhmien vastuuvalmentajana toimii kokenut ammattivalmentaja ja apunaan heillä on voimisteluliiton koulututuksissa kouluttautuneita innokkaita aloittalevia valmentajia . 

TYTTÖJEN KILPARYHMÄT

VSK-U:ssa kilpailee n. 50 voimistelijaa tyttöjen telinevoimistelussa. Telinevoimistelu on vaativa laji, jonka harjoitusajat ovat pitkiä ja harjoituksia on useamman kerran viikossa. Me VSK-U:ssa haluamme tarjota voimistelijoillemme mahdollisuuden kehittyä ja kasvaa maajoukkue tason voimistelijoiksi sekä tukea kilpaillen harrastavia voimistelijoita heidän kilpaurallaan. Kilparyhmissä kulkeekin monta erilaista voimistelijan polkua ja voimistelijat harjoittelevat monilla eri tavoitteilla, joka myös vaikuttaa viikoittaisiin treenimääriin.

Seuralla on tarjota kilparyhmä, joka harjoittelee 3-4xvko 2-3h kerrallaan sekä maajoukkue tasolle tähtääviä kilparyhmiä, jotka harjoittelevat iästä riippuen 9-18h /vko.

https://www.voimistelu.fi/lajit/naisten-telinevoimistelu/kilpailu-ja-tuomaritoiminta/kansallinen-kilpailujarjestelma/