Voimisteluseura Keski-Uusimaa ry

PELISÄÄNNÖT


Seuran tavoitteena on jatkuvasti kehittää toimintaansa, joten vanhempien mielipide ja palaute on tärkeää. Avoimella vuorovaikutuksella luomme hyvän pohjan yhteistyölle. Olemme vuosien varrella pitäneet useita pelisääntökeskusteluja, joiden pohjalta laadittuihin yhteisiin pelisääntöihin on kerätty tärkeimmiksi koettuja asioita.


Voimistelijan pelisäännöt

●      Kuuntelen ohjaajaa

●      Noudatan ohjeita

●      Käyttäydyn hyvin

●      Kannustan kavereita

●      Annan toiselle harjoitusrauhan

●      Yritän parhaani

●      Olen ystävällinen kaikille ryhmässä, en kiusaa ketään

●      Siivoan jälkeni

 • Laitan ulkokengät eteisen hyllyyn, kun saavun ja läheissäni otan omat kengät mukaan. Tarkistan,että minulla omat kengät jalassa.

Mikäli voimistelija ei toistuvista pyynnöistä huolimatta noudata pelisääntöjä ja hänen käytöksensä on joko vaaraksi tai häiriöksi muille ryhmän jäsenille tai hän vaarantaa käytöksellään oman turvallisuutensa, ohjaajalla on oikeus poistaa voimistelijan ryhmästä kokonaan tai laittaa tarvittaessa rauhoittumaan salin sivuun.


Vanhemman pelisäännöt

 1. Annan ohjaajille, valmentajille, tuomareille sekä toimitsijoille työrauhan. Ohjaajan tavoitteena on ohjata voimistelijaa luovaan ja itsenäiseen toimintaan. Työrauhan säilyttämiseksi on tärkeää, että ohjaajan työskentelyyn ei puututa kesken tunnin. Ohjaajan kanssa voi keskustella tunnin jälkeen, tai mieluiten sopia keskusteluajasta. Tuusulan VSK-U hallissa tunteja voi seurata ylätasanteeltä yläkatsomosta. Piirosella Järvenpäässä täytyy ohjaajien kanssa erikseen sopia seuraamisesta. Järvenpään kaupunki on kieltänyt oleskelun salissa tuntien aikana.
 2. En arvostele ohjaajaa, valmentajaa, tuomaria tai toimitsijaa lapseni kuullen. Jos haluat antaa palautetta ohjaajan/valmentajan toiminnasta, ole yhteydessä harrastekoordinaattoriin tai toiminnanjohtajaan
 3. Kannustan lastani ja annan hänelle työrauhan.
  • En vertaa lastani toisin lapsiin, vaan annan lapseni kehittyä omaa tahtiaan.
  • Tuen lastani hänen kehittymisessään.
  • Iloitsen hänen kanssaan jo pienistäkin onnistumisista.
  • En puutu ohjaukseen kesken tunnin
 4. Ohjaan lastani hyviin elämäntapoihin ja käytöstapoihin.
 5. Kerron ohjaajalle mahdollisista tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa lapsen keskittymiseen,jaksamiseen ja kehittymiseen. Ohjaajilla on vaitiolovelvollisuus.
 6. Liikun salien alueella autollani erityisen varovaisesti. Tuusulan Urheilukeskuksen alueella on 30 km/h nopeusrajoitus, jota tulee noudattaa
 7. Huolehdin kaikista maksuista ajallaan
 8. Laitan ulkojalkineet eteisen hyllyyn

Ohjaajan ja valmentajan pelisäännöt  pelisäännöt ja toimintaohjeet 

 1. Huolehdin turvallisuudesta
 2. Ohjaan jokaista voimistelijaa tasapuolisesti
 3. Olen avoin, positiivinen ja kannustava
 4. Annan oikeudenmukaista palautetta rohkaisevasti
 5. Minulla on vaitiolovelvollisuus lapsen henkilökohtaisissa asioissa
 6. Puutun kiusaamiseen TUNTIEN SEURAAMINEN SALEILLA

Veskuhallilla tunteja voi seurata vain katsomotasanteelta. Annathan työrauhan lapsellesi ja ohjaajille tunnin aikana. Huutelu ylätasanteelta tunnin aikana ei ole asiallista. 

PiirosellaJärvepäässä Järevnpään kaupunki on linjannut, että tuntien seuraaminen telinealueen reunoilla ei ole sallittua.TEMPPUJA, TAITOJA JA TOIMINTAA - ILOISESTI, KANNUSTAVASTI JA TASAPUOLISESTI.