Antidoping ja kilpailumanipulaatio

Urheilijat ja urheilun piirissä toimivat urheilijan tukihenkilöt ovat velvollisia noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa Maailman antidopingsäännöstöä, sen piiriin kuuluvia kansainvälisiä standardeja, Suomen antidopingsäännöstöä, laji- ja kilpailukohtaisia antidopingsäännöstöjä sekä olympialaisiin liittyen Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) antidopingsäännöstöjä ja paralympialaisiin liittyen Kansainvälisen Paralympiakomitean (IPC) antidopingsäännöstöjä.

Kaikki Voimisteluseura Keski-Uusimaan  kansallisella tasolla kilpailevat yli 12 -vuotiaat urheilijat ja valmentajat suorittavat Puhtaasti paras -verkkokurssin. Kasvata urheilijaksi -koulutuksissa antidoping-ohjelma jalkautetaan urheilijoille, valmentajille ja seuratoimijoille.

Seuran antidoping vastuuhenkilö valitaan toukokuussa 2024

Opi ja varmista tietosi antidopingasioista Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen avulla. Verkkokoulutus soveltuu kaikille urheilutoimijoille.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n KAMU -lääkehaku pohjautuu Maailman antidopingtoimisto WADAn kiellettyjen aineiden ja menetelmien luetteloon 2022, jonka mukaan lääkeaineet on luokiteltu kielletyiksi, ehdoin kielletyiksi ja sallituiksi.

KAMU -lääkehaku on saatavana myös mobiilisovelluksena.

On hyvä muistaa, että urheilija on aina itse vastuussa käyttämistään valmisteista.

Reilusti paras on verkkokoulutus, joka auttaa niin urheilijoita kuin muita urheilutoimijoita tunnistamaan kilpailumanipulaation ilmiönä sekä antaa työkaluja sen kohtaamiseen.