Voimisteluseura Keski-Uusimaa ry

SEURAN TOIMINTA-AJATUS

TEMPPUJA, TAITOJA JA TOIMINTAA - ILOISESTI, KANNUSTAVASTI JA TASAPUOLISESTI!

Laadukasta ja vastuullista toimintaa harraste- ja kilpatasolla

Voimisteluseura Keski-Uusimaa tarjoaa sadoille lapsille ja nuorille mahdollisuuden vauhdikkaaseen, kehittävään ja hauskaan harrastamiseen voimistelun parissa.  Voimisteluharrastus tuo uusia kavereita lajin parista, kehittää sosiaalisia taitoja sekä ohjaa terveelliseen ja liikunnalliseen elämäntapaan. VSK-U:ssa jokaisella harrastajalla on mahdollisuus joko voimistella harrastusryhmissä tai edetä vaativiin valmennusryhmiin asti. Jokainen seuran harrastaja on yhtä arvokas.

Voimisteluseura Keski-Uusimaa on saavuttanut Olympiakomitean TÄHTIMERKIN llasten- ja nuorten toiminnassa.

Seurassa on jäseniä noin 1300, joista noin kolmasosa on poikia ja loput tyttöjä.  Harrastajista lähes kaikki noin 1100 on alle 18 vuotiaita, joista suurin osa on 4-16-vuotiaita. Seuran harrastajaista noin 600 tulee Tuusulasta, noin 300 Keravalta, 100 Järvenpäästä ja 100 Vantaalta. Loput muista Uudenmaan kunnista mm Hyvinkäältä, Helsingistä, Pornaisista, Sipoosta, Porvoosta, Nurmijärveltä, Klaukkalasta, Paippisista. 

Telinevoimistelun harrasteryhmiä on eri ikäisille ja tasoisille voimistelijoille noin 70.  Seurassamme voimistellaan Voimistelukoulussa, alkeis-, kehitys ja taitoryhmissä sekä masters ryhmissä. Tarjoamme  toimintaa myös perheille ja aikuisille. Parkour kasvattaa suosiotaan edelleen ja vastaamme kysyntään tarjoamalle lisää harrastusmahdollisuuksia. 

Kilpailevia voimistelijoita on telinevoimistelussa ja teamgym-voimistelussa yhteensä noin 100. Telinevoimistelun kilparyhmiä on 7. Team Gym -joukkueita on kolme. Kilparyhmissä jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus edetä omaa tahtiaan ammattitaitoisten valmentajien valmennuksessa.

Seuran voimistelijat ovat vuosien varrella voittaneet SM- mitaleita niin teline- kuin trampoliinivoimistelussa. Samoin näissä lajeissa voimistelijamme ovat olleet edustamassa maatamme maaotteluissa ja arvokisoissa.

 

Seura järjestää vuosittain paljon erilaisia tapahtumia. Kansallisia telinevoimistelukilpailuja, näytöksiä, avoimia ovia, merkkisuoritustapahtumia, pakourjameja, leiripäiviä jne. Vuosittain tapahtumissa käy lähes 5000 osallistujaa.

Seuran ohjaajien ja valmentajien toimintaa ohjaa seuran toimintakäsikirja, joka löytyy sivuilta